Bilim insanlarından korkutan tahmin: Güneş fırtınası Dünya’ya çarpabilir

Reklam

Bilim insanları, Dünyaya çarpma ihtimali olan Güneş fırtınası için uyarıyor. Jeomanyetik fırtına, Güneşin güneybatı bölgesindeki gaz püskürten bir koronal delikten kaynaklanıyor.

Uzay hava operasyonlarında çalışan Mike Cook, deliğin Güneş rüzgarlarını bir akışta çekerek hızlarını artırdığını söyledi.

NOAAnın uzay hava durumu tahmin merkezi, geometrik fırtınalarını zayıftan güçlüğe göre beş aşamada sınıflandırıyor.

Araştırmacılara göre bu hafta Dünyayı etkileyecek olan da en zayıf olanlardan biri olarak; Dünyadaki uydular ve teknolojiler üzerinde çok düşük bir etkiye sahip olacak. Bununla birlikte, Dünyanın manyetik alanını bir navigasyon aracı olarak kullanan göçmen hayvanların kafasını da karıştırabilir.

Dünya, 19 Temmuzda Kuzey ABD ve Kanadaya çarpıcı auroralar getiren bir Güneş fırtınası yaşadı. Tamitha Skov cuma günü Güneşin yüzeyinde yılan benzeri bir filament gördüğünü ve Dünyanın çarpma bölgesine doğru hareket ettiğini duyurdu. Auroralar, kuzey gökyüzünü mor ve yeşilin çarpıcı elektrik tonlarıyla doldurdu.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;