Enerji krizine yeni çözüm: Alman milletvekilleri tasarruf için sıcak su kullanmıyor

Reklam

Rusyanın Ukraynayı işgali sebebiyle, Avrupadaki enerji krizi büyürken, Almanyanın kış boyunca gaz rezervlerini yeterli ölçüde toplayamayacağına dair artan endişeler var. Şu anda depolama tesislerinin yaklaşık yüzde 63ü dolu, ancak bunları doldurmak giderek daha pahalı ve daha yavaş hale geliyor.

Gazın karnesine yönelik herhangi bir önlemin etkilerinden ilk etkilenenler “gerekli olmayan” sanayi şirketleri olurken, sıradan Almanların da etkilenmesi muhtemel.

Timesta yer alan habere göre, milletvekillerinin halka bir örnek oluşturması bekleniyor, çünkü haneler kış boyunca gaz kıtlığı beklentisiyle olabildiğince fazla ısı ve güç tasarrufu yapmaya teşvik ediliyor.

Elektrik fiyatları bu hafta rekor seviyelere yükseldi ve pazartesi günü Rusyanın, en önemli doğal gaz kaynaklarından biri olan Nord Stream 1 boru hattını en az on gün boyunca kapatması bekleniyor.

PLANA 736 MİLLETVEKİLİ VE 5 BİN PERSONEL DAHİL

Şansölye Olaf Scholz, faturaların, tipik dört kişilik bir aile için yılda yaklaşık 35 bin TL (2.000 €) kadar artabileceğini tahmin etmesiyle, keskin artışların “sosyal dinamit” olabileceği konusunda uyardı.

Ülkenin en büyük konut sahibi olan Vonovia, bugün kiracılarının termostatlarını geceleri maksimum 17Cye düşüreceğini söyledi.

Berlinin hükümet bölgesine dağılmış çeşitli parlamento binalarında çalışan 736 milletvekilinin ve yaklaşık 5.000 personelin enerji tüketimini azaltmak için özel bir plan hazırlandı.

Der Tagesspiegele sızdırılan bir taslağa göre, bir adım, banyo lavaboları için sıcak su sağlayan 1.800 anlık kazanın tamamının kapatılmasını içerecek. Yaz aylarında klima düşürülecek ve ısıtmadan tasarruf etmek için iç ortam sıcaklığı kışın 22 °Cden 20 °Cye düşürülecek.

 

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/rss/bilim-teknoloji.xml’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;